Bonfire - Koselig med familien rundt bålet.
Bål i bålpanne er en populær utendørs aktivitet som kan skape koselige og minneverdige øyeblikk.
Det er viktig å huske at bål må brukes med forsiktighet og respekt for naturen. I denne bloggen vil vi beskrive litt om reglene for bål i naturen, bålaktiviteter og hvorfor man skal ha et bål i hagen din.
Finn en av våre vakre Bonfire -retter i Corten stål her.
Corten stålbål har blitt utrolig populære de siste årene på grunn av deres robuste og rustikke utseende. Corten stål er et materiale som blir vakkert med alderen og er kjent for sin holdbarhet og motstand mot vær og vind.
En bål av Corten stål er et flott tilskudd til enhver utendørs dekor og skaper en koselig og varm atmosfære. Det er perfekt for en kveld med venner og familie, eller for å nyte en rolig kveld alene.
Når du velger en bålrett i Corten stål, må du vurdere størrelsen på bålretten. Hvor mange mennesker vil du vanligvis ha samlet seg rundt bålet? Hvis du har en stor familie eller ofte underholder gjester, er det en god idé å velge en større bålrett.
Du må også ta hensyn til sikkerhet når du bruker en bålrett. Sørg for å plassere den på en jevn og ild -resistent overflate, og hold alltid brennbare materialer borte fra bålretten. Det er også en god idé å ha en avpose eller brannteppe i nærheten.
En bålrett er ikke bare et praktisk og funksjonelt tilskudd til utendørs dekor, men det kan også være et vakkert kunstverk i seg selv. Det er mange forskjellige design og stiler av bål, så det er lett å finne en som passer din personlige smak og stil.
Så hvis du vil legge til en koselig og rustikk atmosfære til utendørs dekor, er en bålrett i Corten stål det perfekte valget.
Se mer her Og finn den bålet på Corten stål som passer best for dine behov og ønsker.
Regler rundt bål i naturen:
Før du lyser opp bålet, er det viktig å kjenne reglene for å tenne bål i naturen. Hvis du vil tenne bål i en skog eller et annet offentlig område, er det viktig å undersøke de lokale reglene.
Det er ofte regler om hvor du kan tenne bål, og om du skal ha tillatelse fra kommunen eller andre myndigheter.
Husk å tenne bål på en måte som respekterer naturen og minimerer risikoen for branner. Det er viktig å plassere bålet på en stein eller gresskledd overflate som er fri for tørre blader og grener. Hold brannen under kontroll ved å holde den liten og ikke la den være uten tilsyn.
Hvilke regler gjelder for bål/bål i hagen?
Hvis du planlegger å bygge et bål i hagen, bør du undersøke kommunen om det har lov til å ha bål i hagen. De fleste kommuner tillater ikke bål i frittliggende hushager.
Hvis det er tillatt i kommunen din å ha et bål i hagen, er det en rekke regler du bør komme inn på før du begynner. Det er en begrensning på hvor du kan tenne bål og hvor stor brannen må være.
I følge Brennende ordre Undersøkelse må ikke være "vesentlig ulempe for omgivelsene, inkludert vei og flytrafikk".
Hvis du bor i tette bygninger, kan det være en god idé å snakke med naboene dine før du lyser opp. Det kan være en stor ordensforstyrrelse når røyken kjører over naboens grunn.
Av andre ting er det ikke lov til å forbrenne hageavfall i urbane soner eller i hytteområder. Når du lager bål i hagen, må du sørge for å bruke tørt treverk når det røyker mindre enn fuktig tre og hageavfall. Emergency Management Agency har laget en guide til hvor store avstander skal være mellom åpen ild og bygninger, etc. De er beskrevet nedenfor.
Det er tillatt i de fleste kommuner i landet å ha et bål i hagen Sankhans Eve. Men det kan være krav til størrelser, avstander og hva som må brennes, så se på kommunens nettsted.
Les mer om reglene for Mindre og store bål her.
Sikkerhet ved bålproduksjon i hagen
Vann
Det er viktig å alltid ha en stor bøtte med vann innen rekkevidde hvis brannen skal spre seg til tørt gress eller lignende. Vannet kan også brukes til å slå av en hvilken som helst glød på pinner som har blitt brukt rundt bålet, og hvis skaden oppstår, kan vannet brukes til å lindre brannskader.
Vannet kan også brukes til å slå av den siste gløden ordentlig, så du er sikker på at brannen ikke kan blusse opp igjen når du forlater den.
Bonfire Making
- Bruk alltid bare rent og tørt tre. Malt og trykkimpregnert tre må ikke brennes på bålet da det gir fra seg både røyk og aske, som er giftig og miljøskadelig. Fuktig tre vil også gi mye røyk.
- Bruk aldri hageavfall. Hageavfall utvikler kraftig røyk og er også ulovlig å brenne i urbane områder og hytteområder.
- Slå på med briketter eller avispapir.
- Bruk aldri tenningsvæske eller bensin.
- Slå på med de store brennstykkene i bunnen og brunfargen på toppen. Det er som i en komfyr. Det gir en høyere temperatur raskere, og du unngår mye røyk.
Sikkerhet når barn er til stede rundt bålet
Det er spesielt viktig å tenke på sikkerhet når barn er til stede rundt åpen ild.
- Gjør enkle og tydelige avtaler med barna om hva de må og ikke må gjøre, hvor nær de må komme på bålet og om de må brenne.
- Ingen løp. Enig i at det ikke er noen løpetur rundt bålet og at barna generelt må sitte stille rundt den åpne ilden.
- Tenk på barnas antrekk. Syntetiske klær kan tenne på den minste gnist, så det er en god idé å unngå nylonjakker.
- Lange ledninger, veldig flagrende klær og andre ting som lett kan antenne er også en dårlig kombinasjon med bål.
Når du er ferdig med å bruke brannen, må du sørge for å slå den helt av ved å helle vann over bålet og spre asken ut til den er avkjølt. La aldri brannen brenne ut eller la den være uten tilsyn.
Bålaktiviteter:
Bål Kan brukes til mange forskjellige aktiviteter. En av de mest populære aktivitetene er å samles rundt ilden og snakke eller synge sanger.
Bål kan også brukes til matlaging, enten ved å grille kjøtt og grønnsaker eller ved å tilberede individuelle retter som snøbrød og pannekaker. Du kan kjøpe grillplate og rist her.
Bål kan også brukes til å varme opp en utendørsfest. Hvis du holder fest eller arrangement utendørs, kan en bålrett bidra til å holde gjestene varme og koselige.
I tillegg til bål, har vi også bål med benker der det er plass til hele familien rundt. Se mer her.
Tekster/utdrag lånt fra:https://www.bolius.dk, også Juridisk informasjon rundt bål.