”Materialer og overflater som kan klare mange års utendørs bruk – også i det harde Skandinaviske klimaet”

Hos byJEMA elsker vi produkter, som holder i mange år fremover.

 

Galvanisert stål

Galvanisert stål – eller galva, som vi kaller det her hos oss, er en populær og velkjent behandlingsmetode av stålmaterialer. Det som gjøres, er at det behandles med zink, som gjør metallet ekstra hårdfør og vedlikeholdsfritt. Alle byJEMAs produkter i galva, fremstilles av varmegalvaniserte stålplater som skjæres ved bruk av laser, deretter bøyes det og boltes sammen.

Ettersom den varmegalvaniserte overflaten brytes opp ved bruk av laser, vil du i noen samlinger oppleve en form for rust-dannelse. Man sier at cirka 1/3 av galvaniseringen ’hives’ gjennom snittet, og derfor vil cirka 2/3 av stålet være utsatt. Dette snittet vil med tiden utvikle en særlig form for korrosjon, og dermed få en mørkere nyanse end de øvrige platedelene.

I øvrig så vil den galvaniserte overflate skifte farge med tiden, fra å ha en skinnende blank overflate til og bli mere matt i overflaten. Alle byJEMAs produkter er designet med dette for øye – også lasersnittene og de endringene som de kan gjennomgå med tiden, rent fargemessig. Alle snittene er uniforme i sitt uttrykk. I CUBY-serien er disse snittene forsøkt gjemt bort ved å bøye stålet, mens de derimot, på EDY-serien, er fremhevet med et lite snitt i både toppen og bunnen av alle hjørner.

Holdbarheten av den galvaniserte stålplaten, er noe du aldri trenger og bekymre deg om. Dette materialet er ekstremt holdbart, og passer derfor perfekt i det harde Skandinaviske klimaet. Riper og snitt har tilmed evne for å reparere seg selv med tiden, ettersom zinken fortsetter å utvikle beskyttende lag.

En gang iblant kan du rengjøre galva-produktene med lunkent vann og en myk klut eller vaskesvamp. Aldri bruk vaskemiddel på overflaten.

Dersom jord, sann og smuss har satt seg fast i overflaten, da kan det være en fin idé å gjøre rent de møkkete platene, ettersom de gir større risiko for hvitrust i de pågjeldende områdene.

Plantekasser, blomsterkasser og utendørs inventar i galvanisert stål

Det gjør ingen forskjell, om du planter i bedd lagd av stål eller av tre. Stålet kan på førsten avgi litte grann rust eller zink i kanten av bedet, men det er ikke farlig hverken for planter eller plantejord.

Galvanisert stål har i mange år vært et av de mest populære og mest brukte materialet, når det kommer til utendørs arealer med stålprodukter. Den blanke overflaten står utrolig flott og er en spennende kontrast til moderne arkitektur. Her hos byJEMA må vi si at vi er rett og slett stolte av den komplette serien våres, bestående av plantekasser, blomsterkasser og krukker designet i galvanisert stål.