Hopp til innhold

Handlekurv

Handlekurven din er tom

Oppskrift av Zenia Maltha

Kylling i peppersaus på bålgrillen

Ingredienser:

  • 5 stykker kylling. Helst med bein og skinn, dvs. hele stykker og ikke bare
    biter og ikke bare bryst.
  • 2 grillede paprikaer
  • 4 ss olje
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts søt paprika
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 2 ts sukker
  • Salt og pepper
  • 1 fersk paprika skåret i strimler
  • 0,5 liter piskefløte eller matlagingsfløte
  • 1 håndfull fersk basilikum
  • Fetaost

Forberedelse:

kylling-roed-peberfrugtsovs1

Begynn med å tenne opp byJEMA bålgrill. Du vil ha all varmen i midten, siden du trenger risten til å plassere pannen på.

Finn frem alle ingrediensene for å gjøre matlagingen enklere for deg selv.

kylling-roed-peberfrugtsovs4

Når bålet er godt i gang, må du brenne paprikaen. De skal rett inn i flammene. Skinnet skal være helt svart og kjøttet mørt.

Når de er ferdige, lar du dem kjøle seg ned en kort stund og trekker av alt skinnet.

kylling-roed-peberfrugtsovs5

Finhakk den myke og grillede paprikaen. Ta deretter en panne som tåler å stå på bålet.

Varm opp oljen. Brun kyllingbitene på alle sider på høy varme.

kylling-roed-peberfrugtsovs2

Tilsett deretter paprika, hakkede tomater, hvitløk (finhakket), krydder, salt og pepper.

La det varme gjennom og svette lett.

kylling-roed-peberfrugtsovs7

Tilsett deretter fløten/kokekremen.

Dekk til pannen og kok til kyllingen er mør.

kylling-roed-peberfrugtsovs3

Smak til med ekstra krydder eller salt/pepper om nødvendig.

Aromaene kan få det til å renne vann i munnen på hvem som helst.

kylling-roed-peberfrugtsovs11

Smuldre fetaost og tilsett hakket fersk basilikum rett før du skal nyte måltidet.

kylling-roed-peberfrugtsovs10

Du kan servere med ris, couscous eller flatbrød.


Velbekomme!

Zenia maltha opskrifter

hunting & outdoor

Zenia maltha

zenia-maltha-events

hunting & outdoor

Zenia Maltha

Friluftsliv-jagt-Zenia-Maltha-telt

hunting & outdoor

Zenia Maltha