Oppskrift av Zenia Maltha
Kylling i peppersaus på bålgrillen
Ingredienser:
- 5 stykker kylling. Helst med bein og skinn, dvs. hele stykker og ikke bare
biter og ikke bare bryst. - 2 grillede paprikaer
- 4 ss olje
- 1 boks hakkede tomater
- 2 fedd hvitløk
- 1 ts søt paprika
- 0,5 ts chiliflakes
- 2 ts sukker
- Salt og pepper
- 1 fersk paprika skåret i strimler
- 0,5 liter piskefløte eller matlagingsfløte
- 1 håndfull fersk basilikum
- Fetaost
Forberedelse:
Begynn med å tenne opp byJEMA bålgrill. Du vil ha all varmen i midten, siden du trenger risten til å plassere pannen på.
Finn frem alle ingrediensene for å gjøre matlagingen enklere for deg selv.
Når bålet er godt i gang, må du brenne paprikaen. De skal rett inn i flammene. Skinnet skal være helt svart og kjøttet mørt.
Når de er ferdige, lar du dem kjøle seg ned en kort stund og trekker av alt skinnet.
Finhakk den myke og grillede paprikaen. Ta deretter en panne som tåler å stå på bålet.
Varm opp oljen. Brun kyllingbitene på alle sider på høy varme.
Tilsett deretter paprika, hakkede tomater, hvitløk (finhakket), krydder, salt og pepper.
La det varme gjennom og svette lett.
Tilsett deretter fløten/kokekremen.
Dekk til pannen og kok til kyllingen er mør.
Smak til med ekstra krydder eller salt/pepper om nødvendig.
Aromaene kan få det til å renne vann i munnen på hvem som helst.
Smuldre fetaost og tilsett hakket fersk basilikum rett før du skal nyte måltidet.
Du kan servere med ris, couscous eller flatbrød.
Velbekomme!