Porchetta - italiensk ribberull
Ingredienser:
1,5 kg tynnribbe
1 god håndfull bladpersille
1 god håndfull basilikum
1 god håndfull timian
2 ss rub (jeg brukte Louisiana fra @Pazil.eu)
Juice fra 1/2 lime
Salt
Pepper
1) Dekk skinnet med grovt salt og la det stå i kjøleskapet i noen timer (mens du kan tilberede fyllet).


2) Start bålet, ca. 1 time før den skal på og klargjør rotisseri-stativet.
3) Skyll salt og tørk av ribben med et kjøkkenpapir.
4) Få urteblandingen i ribben, rull sammen ribben og få spydet gjennom.

5) Plasser ribben på rotisseriet i bunnhullet.
(Husk at det skal være mye varme på hvis ribben er sprø og ved å bli mørk, så flytt den opp et hak)
6) Grill nå ribben i ca. 2,30 timer eller til 65-68 grader ved kjernetemperatur.
Server den med grillet grønnsaker og knuste poteter.




Oppskrift av Martin Handgaard
(Instagram: HANDGAARD_BBQ)