TILBEREDE DEILIGE RETTER PÅ ROTISSERIET PÅ BÅLGRILLEN
INGREDIENSER
1,5 kg rib
1 god håndfull persilleblader
1 god håndfull basilikum
1 god håndfull timian
2 ss rub (jeg brukte louisiana fra @pazil.eu)
Saft fra 1/2 lime
En klype salt
En klype pepper
OPPSKRIFT AV MARTIN HANDGAARD (INSTAGRAM: HANDGAARD_BBQ)
PORCHETTA - ITALIENSK RULLESTEK

Tenn opp bålet ca. en time før det skal tennes, og gjør klar grillristen.
Dekk skinnet med grovsalt og la det ligge i kjøleskapet i et par timer (i mellomtiden kan du forberede fyllet).

Skyll av saltet og tørk svinekjøttet godt med et kjøkkenhåndkle.
Tilsett urteblandingen i svinekjøttet, bind det stramt sammen og stikk spydet gjennom det.

Legg kjøttet på rotisseriet i det nederste hullet.
Husk å bruke rikelig med varme, hvis kjøttet er sprøtt og blir mørkt, flytt det opp et hakk.

Grill nå svinekjøttet i ca. 2,30 timer eller til det når en kjernetemperatur på 65-68 grader.

Skjær ut gode skiver av porchettaen.
Lag potetmos på bålgrillen mens den er varm.

Server med grillede grønnsaker og potetmos.
Velbekomme!